След като леопард в Стара Загора избяга от загражденията си,

...
 След като леопард в Стара Загора избяга от загражденията си,
Коментари Харесай

С помощта на камъни и клони: Топ 10 най-велики бягства на животни в света

 

След като леопард в Стара Загора избяга от загражденията си, потърсихме най-известните случаи на бягства на животни в света. Ето и топ 10.

Снимка: iStock

Папагалът Чува, който пътува на стоп

Гледачите в зоопарка във Ванкувър считали, че всички кафези на папагалите са изцяло обезопасени. Освен това птиците били с подрязани крила, което подсигурило осуетяването на каквито и да е опити за бягство.

Въпреки това през 2009 година папагал на име Чува някак е съумял да се промъкне отвън загражденията и да прелети над оградата на зоопарка.

В продължение на три дни гледачите обърнали целия зоопарк с главата надолу, с цел да намерят птицата – без триумф.

Оказало се, че Чува пътувал на стоп с колата на семейство, посетило зоопарка същия ден и се намирал на съвсем 30 км отдалеченост.

Снимка: iStock

Маймуни разрушиха огражденията си

Маймуните от типа капуцин са следени в дивата природа да употребяват камъни като принадлежности, с цел да улесняват живота си.

По същата логичност група маймуни в зоопарк в Бразилия открили, че камъните са доста потребни, когато искаш да избягаш. Осемте маймуни съумели да счупят ключалката и да избягат от загражденията си, след което се отправили към близката джунгла.

Едва четири маймуни били открити.

Снимка: iStock

Находчивите миещи мечки

Гледачите в зоопарк „ Тропикуария “ в Съмърсет, Англия, считали, че техните миещи мечки общо взето са удовлетворени от живота в клетка. Поне не изразявали никакво неодобрение.

По-рано тази година обаче след проливни порои една от мечките на име Миси употребила опцията да избяга. Тя прокопала дупка в омекнала почва на заграждението си и изчезнала.

Пет седмици по-късно миещата мечка била открита в изоставена постройка на територията на зоопарка.

Снимка: iStock

Великото пингвинско бягство

Изкуствените басейни в зоопарка в Токио очевидно не били задоволително безапелационни за Пингвин 337. Оградата и бодливата тел също не съумели да го спрат и по този начин пингвинът стигнал до залива към града.

Месеци наред едногодишният пингвин бил неосезаем. Гледачите се тормозили, че той не е привикнал с живота на открито, само че се оказва тъкмо противоположното. Птицата била хваната и се оказала добре нахранена и без пострадвания.

Снимка: iStock

„ Я, този зоопарк не бил неприятен! “

Гледачите в зоопарка Нанданканан в Индия не възнамерявали да уголемяват сбирката си от животни, само че когато див тигър излязъл джунглата, с цел да се поразходи из зоопарка, те бързо го поканили да се запознае с тяхната тигрица.

Тигърът не се поколебал и през идващите няколко седмици се насладил на безгрижните дни с безвъзмездна храна и сянка.

Въпреки това месец по-късно гледачите заварили клетката му празна, като по този начин и не разбрали по какъв начин животното е съумяло да избяга.

Снимка: iStock

8 години свободен живот

Зоопарк в Канзас възнамерявал да добави към сбирката си от животни розово фламинго… само че птицата имала други проекти. През 2005 година фламингото съумяло да прелети около гледачите си и да избяга.

Осем години никой не знаел къде са намира птицата. Едва предходната година наблюдаващ на птици покрай Тексас забелязал африканското фламинго, което даже си било намерило партньорка.

Снимка: iStock

Делфин се върна назад при фамилията си

Когато риболовци наоколо до брега на Южна Корея разкрили, че без да желаят да заловили делфин в мрежите си през 2009 година, те го продали незаконно на локален аквариум.

През идващите четири години 10-годишният делфин с име Сампал бил принуждаван да прави трикове по време на шоу стратегиите в аквариума. Бързо се схванало, че Сампал е незаконен и с помощта на акция, делфинът бил освободен.

Бозайникът се върнал назад при фамилията си наоколо до корейския бряг.

Снимка: iStock

Ръсти на екскурзия във Вашингтон

Миналото лято алена панда на име Ръсти се трансформира в шлагер в обществените мрежи, откакто избяга от Националния зоопарк на Вашингтон.

Гледачи от целия зоопарк се включиха в издирването на пандата, която била видяна на няколко места из столицата.

След време пандата била хваната, а гледачите по този начин и не разбрали по какъв начин е съумяла да избяга.

Снимка: iStock

Когато бягството е отборно изпитание

Кенгуру в Германия съумя да избяга от загражденията си с помощта… на лисица и диво прасе.

Според гледачите в парка животното съумяло да се изплъзне през дупка под една от стените, изкопана от лисица.

На второто заграждение… имало дупка от диво прасе, през която кенгуруто се провряло, с цел да избяга.

Снимка: iStock

„ Хайде да ви науча да бягате! “

Нито един материал за известни бягства от зоопарка няма да е цялостен без това на орангутана Кен Алън през 80-те години на предишния век. Той обитавал зоопарка в Сан Диего.

През лятото на 1985 година умният примат съумял някак да избяга три пъти от клетката си, с цел да се разноски несмущаван в зоопарка.

По-късно научил и останалите орангутани да отварят вратата на заграждението с клон.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР